Crossrail Bombardier TRAXX 186 269

  Share on Twitter Share on Facebook
Foto van Crossrail Bombardier TRAXX 186 269
 36 Mooi?
© Tijn
Location of photo: Between Roosendaal and Essen
Notes
Crossrail is sinds 2008 een erg actieve vervoerder op het Belgische, Duitse en Zwitserse spoor. Ook in Nederland is de dochteronderneming van BLS regelmatig te zien, zij het alleen op de transitroute Essen-Kaldenkirchen. Voor de Neuss- en Frenkendorfshuttles die via Brabant en Limburg gestuurd worden, zet Crossrail vrijwel altijd wat saaiige Traxx-locomotieven in. De 12 Class 66-diesels die Crossrail in zijn arsenaal heeft, kun je tegenkomen op de PTA-trein en de Gent-/Mortarashuttle, maar beide treinen rijden slechts eenmaal per week en de route door het Nederlandse is niet eens 100% zeker.

En dan zijn er nog twee Traxx-locs bij Crossrail die wél de moeite waard zijn om vast te leggen. De 186 268 en 186 269 zijn allebei volledig blauw en maken reclame voor Rhenus Logistics, dat voor de overname door BLS monopolistisch aandeelhouder van Crossrail was. Het zijn leuke locs om te zien en af en toe maken ze wat slagjes op de Neuss- of Frenkendorfshuttle. Vandaag was dat het geval: de 186 269 mocht de laatstgenoemde containertrein naar de Waaslandhaven in Antwerpen brengen.

Het is net voor half drie als de blauwe Traxx de Neuss-shuttle langs de Badhuisstraat in Roosendaal koers zet naar België. Iets verderop mag de stroomafnemer omlaag voor de spanningssluis en een kleine tien minuten later zal de trein bij Essen de grens met België passeren. Toen ik nog in Roosendaal woonde, gebruikte ik deze stek vaak voor treinen van of naar België. Het was dus een kleine trip down memory lane vanmiddag.

CR 186 269: 47026 (Frenkendorf-Füllinsdorf - Antwerpen Waaslandhaven) || Roosendaal, Noord-Brabant || 8 april 2022
Vehicle data
Trainnr
Operator
Vehicle category
Fabrikant


47026
Train number