Lineas Bombardier TRAXX 186 258

  Share on Twitter Share on Facebook
Foto van Lineas Bombardier TRAXX 186 258
 39 Mooi?
© Tijn
Location of photo: Between Culemborg and Geldermalsen
Evenement / speciale rit: Vertrek Venice Simplon Orient-Express uit Amsterdam naar Venetië op thu 14 apr '22 .
Notes
Er zijn verschillende manieren om van Amsterdam naar Venetië te reizen. Met de auto bijvoorbeeld, of het vliegtuig. Wie liever de trein neemt, heeft verschillende opties. Overdag reizen kan via Parijs en Turijn, of je pakt de Nightjet naar Innsbruck en stapt de volgende ochtend over op de EuroCity naar de wereldberoemde toeristische trekpleister. Wie geen centenbijter is en van luxe houdt, kon vandaag ook de Venice Simplon Orient Express (VSOE) nemen. Deze brengt je in anderhalve dag van het 'Venetië van het noorden' naar het daadwerkelijke Venetië, en dat in prachtig gerestaureerde CIWL-rijtuigen.

De VSOE heeft maar liefst achttien rijtuigen tot haar beschikking. Slechts twee daarvan hebben dienst gedaan op de echte Simplon Orient Express, de rest stamt weliswaar ook uit het Interbellum, maar deze rijtuigen zijn ingezet op bijvoorbeeld de Calais-Méditerranée Express. Overigens waren voor deze trip niet alle antieke rijtuigen beschikbaar en dus zette de VSOE een moderner Italiaans Bc-rijtuig in. Deze zat op de terugrit direct achter de witte Lineas-loc.

Hoewel de VSOE vorig jaar juni ook al Nederland aandeed, is het toch een bijzondere trein die ik maar wat graag nog eens vastleg. Er waren niet heel veel goede plekken vanwege de zonstand, maar uiteindelijk viel het oog op Culemborg. Nadat nog iemand zich bij mij aansloot, fietsten we richting Tricht. Pas vlak voor de aansluiting met de MerwedeLingelijn stopte de lange sliert aan rood-witte bouwhekjes. Van de boer mochten we van zijn weiland gebruik maken en dus was er alsnog een mooie plaat mogelijk, zonder storend hekwerk.

LNS 186 258: 19203 (Amsterdam Centraal - Schaarbeek (- Venezia Santa Lucia) || Tricht, Gelderland || 14 april 2022 (10:26)
Vehicle data
Trainnr
Operator
Vehicle category
Fabrikant


Train number
Train series