Railtraxx EMD Class 66 266 113

  Share on Twitter Share on Facebook
Foto van Railtraxx EMD Class 66 266 113
 27 Mooi?
© Tijn
Location of photo: Between Tilburg Universiteit and Tilburg
Notes
De Millinger keteltrein is inmiddels wel vaste klant in mijn Flickr-feed. Niet verwonderlijk, want deze transittrein van Railtraxx is een van de fraaiere cargo's in Nederland en zeker in de zomertijd laat ie zich goed fotograferen in Tilburg. Steevast zit er een mooie Class 66 voor en op de zonovergoten en bijna tropisch warme 18 mei was het de beurt aan de Beacon-blauwe 266 113.

Ik had een uurtje over en besloot dat uurtje te besteden op de Kempentoren, in de hoop dat er wat mooie omgeleide treinen langskwamen. Een groot deel van de meimaand kon je op de Brabantroute Belgische cargo's zien, die normaliter via de Montzenroute hun weg naar Duitsland vinden. Door werkzaamheden in Aken werd een aantal van deze treinen omgeleid via Nederland. Helaas kwam er in het uurtje op de toren weinig bijzonders voorbij uit België, behalve dan de Millinger keteltjes van Railtraxx. Maar dit rijdt normaal gesproken ook over de Brabantroute naar Duitsland.

Mooi op tijd passeert Railtraxx om kwart over één het Spoorpark in Tilburg, waar de eerste zonnende studenten zich alweer verzamelden. In de verte is een blauwe Crossrail-Traxx met de Neuss-shuttle naar Antwerpen te zien. Twee Vlaamse cargo's voor de prijs van één dus!

Railtraxx 266 113: 47535 (Antwerpen - Millingen (Solvay) || Tilburg, Noord-Brabant || 18 mei 2022 (13:13)
Vehicle data
Trainnr
Operator
Vehicle class
Vehicle category
Fabrikant
Lease of huur beeindigd
Status


47535
Train number
Naam goederentrein
Photo data
Photgrapher
Tijn 
Taken on
Wed 18 may '22
Uploaded on
Fri 3 jun '22
Views
49
Liked by 27: