DB Cargo MaK 6400 6412

  Share on Twitter Share on Facebook
Foto van DB Cargo MaK 6400 6412
 27 Mooi?
© RedmarStam
Location of photo: Eemshaven
Notes
Eind september startte DB Cargo met een proefvoer van rollen Walsdraad tussen de BUSS-terminal in de Eemshaven en Merksteijn in Almelo. Waar normaal gesproken de rollen walsdraad uit Duitsland geïmporteerd wordt, zal dat in de toekomst in de Eemshaven geproduceerd worden. Van Merksteijn International laat in de Eemshaven een fabriek bouwen voor de productie van walsdraad en er wordt gewerkt om in de toekomst een vast vervoer op te starten tussen de Eemshaven en Almelo zodat het spul in de toekomst niet meer uit Duitsland geïmporteerd hoeft te worden. Nu blijft het eerst nog bij een tijdelijk proefvervoer.

Op donderdag 6 oktober werd opnieuw een lege set Eas-wagens naar de Eemshaven gebracht. Twee dagen later, op 8 oktober, werden de beladen wagens weer vervoert naar Almelo. De dienstdoende machine, de 6412, trok even na 12:00 de beladen trein van de BUSS-terminal naar de aansluiting. In tegenstelling tot vorige week werd op deze dag een uur eerder vertrokken.

DB Cargo 6412 is net vertrokken van het goederenemplacement in de Eemshaven en rijdt met treinnummer 62316 naar Onnen. Zoals te zien is, maakte de machinist van de 6412 een foto van de groep fotografen op de Polderdwarsweg die naar het noorden van Nederland waren afgereisd om deze goederentrein te fotograferen.

Vehicle data
Trainnr
Operator
Vehicle class
DE 1002
Productname manufacturer
Vehicle category
Fabrikant


62316
Train number
Photo data
Photgrapher
RedmarStam 
Taken on
Sat 8 oct '22
Uploaded on
Sun 9 oct '22
Views
39
Liked by 27: