Rolling stock Connexxion

Website: https://connexxion.nl/

Connexxion is op 10 mei 1999 ontstaan door een fusie tussen Midnet, NZH, Oostnet en ZWN. Tot 2007 was het bedrijf eigendom van de staat. Op 12 oktober van dat jaar nam Transdev 75% van de aandelen over, in 2012 volgden de andere 25%. In 2011 is Transdev met Veolia Transport gefuseerd. De samenwerking tussen Connexxion en Veolia Transport Nederland startte echter pas in 2014. Sinds 2021 gebruikt het bedrijf de naam Transdev Nederland bij nieuwe concessies.

Sinds de oprichting van Connexxion is de Utrechtse sneltram onderdeel van het netwerk. In december 2013 nam Qbuzz deze dienst over. In oktober 2002 begon Connexxion met het rijden van treinen. Het eerste traject waarop het bedrijf reed was Almelo-Mariƫnberg. Hier reed Connexxion tot juni 2007. Met ingang van de dienstregeling 2007 reed Connexxion ook op de zogenaamde Valleilijn van Amersfoort naar Ede-Wageningen. Deze treindienst werd in december 2023 overgenomen door Keolis. Via haar dochteronderneming Hermes rijdt Connexxion sinds december 2012 de brengdirect treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Deze treindienst is een doordeweekse aanvulling op de door Arriva verzorgde ritten tussen Arnhem en Winterswijk.

De bussen van Connexxion zijn te vinden op busposities.nl. Hier is ook het materieel te vinden van dochters Hermes en OV Regio IJsselmond.

Stadler GTW Diesel

9
Vehicles in database
Subtypes

Classes out of service

Protos

6
Vehicles in database
 
 

Stadler FLIRT3

2
Vehicles in database
Subtypes

Stadler GTW Elektrisch

1
Vehicles in database
Subtypes

Mat '64

4
Vehicles in database
Subtypes

Wadloper

2
Vehicles in database
 
 

SIG-Sneltram

18
Vehicles in database