Spoorboekje 2024

Met gepaste trots presenteert Treinposities.nl samen met Rover en Treinreiziger.nl het Spoorboekje 2024. Dit is de derde editie die op basis van software van Treinposities.nl is ontwikkeld. In deze nieuwe uitgave zijn natuurlijk de nieuwe dienstregeling, maar ook een aantal technische verbeteringen doorgevoerd.

De Nederlandse Spoorwegen stopte 11 jaar geleden met het uitgeven van spoorboekjes. Sinds 2013 geven Rover en Treinreiziger.nl daarom zelf het spoorboekje uit. Tot en met 2020 gebeurde dat met behulp van tabellen die wel door NS werden geleverd. Toen NS aangaf deze tabellen door nieuwe software niet meer te kunnen leveren, klopten Rover en Treinreiziger.nl aan bij Treinposities om te helpen toch een spoorboekje te maken. Na een intensief ontwikkeltraject van enkele maanden is het gelukt om software te schrijven die de tabellen kan maken op basis van de openbare dienstregeling in het zogenaamde IFF-formaat, die de NS nog wél leveren.

Ten opzicht van het Spoorboekje 2023 zijn op basis van terugkoppeling van de kopers van die versie ook weer enkele verbeteringen doorgevoerd om de leesbaarheid te vergroten.

Het spoorboekje 2024 is te koop via OVshop.nl en kost € 13,95 exclusief verzendkosten. De verwachting is dat bestellingen vanaf 6 december worden verstuurd.

De opbrengst van het spoorboekje komt ten goede aan Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl.

Bestel het spoorboekje 2024!

Lees ook het bericht over het nieuwe spoorboekje bij Rover en Treinreiziger.nl.